09.01.2019.

Uvjeti korištenja vozila

Unajmljeno vozilo mogu voziti osobe starije od 21 godine, koje posjeduju važeću vozačku dozvolu najmanje 2 (dvije) godine.

Unajmljeno vozilo ne smije biti upotrebljavano, prometovati ili biti voženo:

a) od osobe koja nije navedena na ugovoru o najmu
b) za plaćeni prijevoz robe i putnika ili podnajam
c) za testne vožnje, natjecanje ,brzinske probe ili trke
d) po ugovoru zaključenom na osnovu lažnih podataka (starosti, adrese i slično)
e) za guranje ili vuču bilo kojeg drugog vozila ili predmeta
f) pod utjecajem alkohola, narkotika, sredstava za smirenje ili drugih lijekova
g) kada vozilo nije u voznom stanju ili je preopterećeno putnicima ili teretom
h) protivno prometnim ili bilo kojim drugim zakonskim propisima
i) brzinom većom od dozvoljene

Svako od gore navedenih ograničenja vrijedi za svaku upotrebu unajmljenog vozila. AIR rent a car odbija svaku odgovornost za bilo kakav gubitak ili oštećenje koje bi bilo uzrokovano nepoštivanjem gore navedenih odredbi.

1.a) Dodatni vozač treba biti naveden u ugovoru o najmu. Nadoplata za dodatnog vozača naplaćuje se maksimalno do 10 dana.

Korištenje unajmljenog vozila izvan granica Republike Hrvatske moguće je samo uz pisano odobrenje AIR rent a car, istaknuto u ugovoru o najmu. Najmoprimac snosi sve troškove koji proizađu iz nepoštivanja ovog članka. Nije dozovoljeno korištenje/odlazak unajmljenog vozila u sljedeće zemlje: Albanija, Armenija, Bjelorusija, Bugarska, Estonja, Finska, Grčka, Irska, Makedonija, Norveška, Portugal, Rumunjska, Rusija, Švedska, Turska, Velika Britanija, Ukrajina. Naknada za prelazak granice Republike Hrvatske napaćuje se maksimalno do 10 dana.

2. Vi primate na znanje da će se podatci iz ugovora obraditi i arhivirati.Vi također izričito prihvaćate da se isti mogu prenijeti drugima a posebno u svrhu provjere i zaštite našeg vlasništva i dužničkih odnosa.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »